РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СОК ОД ЗОВЕ: Окрепљује и освежава

Новости онлине

10. 04. 2024. у 15:00

Зовини цветови се беру током сунчаног времена и то само они потпуно расцветани са жутим сладоносним прахом. Сок од зове не кошта пуно, а одличан је.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СОК ОД ЗОВЕ: Окрепљује и освежава

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 30 цветова зове
  • 3 л воде
  • 40 г лимунтуса
  • 3 лимуна
  • 3 кг шећера

Припрема:

Цветове зове потопите у воду, па сипајте лимунтус и лимун исечен на кришке. Добро промешајте и оставите да одстоји на хладном и тамном месту 24 сата. Други дан течност процедите, па додајте шећер и добро промешајте, а затим нека одстоји још 24 часа, повремено промешајте. Након тога, ако је потребно, сируп још једном процедите и сипајте у стаклене флаше. На овај га начин можете чувати до годину дана на хладном и тамном месту.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)