КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Новости онлине

11. 04. 2024. у 19:00

НЕКАДА нисте могли да уђете у домаћинску кућу, а да вас поред кафе не сачека слатко од неке врсте воћа.

КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Foto: Shutterstock

Ми вам предлажемо да искористите јагоде које већ имају да се купе и да направите домаће слатко од мирисних и свежих плодова.

Доносимо вам мало другачији рецепт од оног на који сте навикли.

У шерпу додајте и скроб који ће га брже згуснути, па ће припрема краће трајати.

Састојци:

  • 1 кг јагода 
  • 1/2 лимуна 
  • 1/2 шоље шећера
  • 2 кашике кукурузног скроба
  • 2 кашике хладне воде
  • прстохват соли 

Припрема:

Јагоде исеците на жељену величину, а затим их сипајте у шерпу. Додајте сок од лимуна, шећер и со. Промешајте, па кувајте док не крене да кључа. Након тога смањите температуру и додајте кукурузни скроб који сте помешали са водом (тако да нема грудвица) и наставите да крчкате још неких 7 минута. Сипајте у стерилисане тегле и оставите да се охладе на собној температури пре него што их ставите у фрижидер. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници