ТОПЛИ СЕНДВИЧ СА ТУЊЕВИНОМ: Лако се спрема и практичан је за понети, а и изузетно је укусан

Новости онлине

11. 04. 2024. у 18:00

Када смо у послу и немамо времена да одемо на ручак, а знате да је често таква ситуација, онда није на одмет да спремите оброк код куће и поједете га док радите.

ТОПЛИ СЕНДВИЧ СА ТУЊЕВИНОМ: Лако се спрема и практичан је за понети, а и изузетно је укусан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 конзерва туњевине
  • 1 мања главица црног лука
  • 1 штап целера
  • пола кашике белог лука у праху
  • 1 кашика сецканог першуна
  • 3 кашике мајонеза
  • неколико капи маслиновог уља
  • кришке хлеба
  • мало отопљеног путера
  • со, бибер


Припрема:

Оцедите уље из конзерве (а и не морате ако не желите да стављате додатно маслиново уље) и оставите да се оцеди.

У међувремену исецкајте црни лук, целер, першун и додајте бели лук у праху. Свему томе додајте мајонез и добро промешајте да се све сједини. По укусу зачините и сипајте маслиново уље, а уколико желите и ако вам се слаже са остатком намирница, додајте сир. На крају убаците туњевину и добро промешајте.

Загрејте тигањ и додајте једну кашику маслиновог уља. Када се уље загреје, кришку хлеба намажите путером (не штедите) и намазану страну ставите на уље. Немојте мењати температуру рингле, пожељно је да увек буде иста. Док се пече кришка, ставите две кашике смесе са туњевином.

Ставите другу кришку хлеба, такође намазану путером преклопите туњевину тако да направите сендвич.

Проверите да ли је хлеб добро испечен, па кад буде, окрените другу страну сендвича да и горња страна буде печена.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)