КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка

Новости онлине

26. 04. 2024. у 07:00

Мешање теста није баш најлакши посао, али није ни претерано захтеван.

КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка

Фото: Приватна архива

Ако испратите рецепт како треба, сигурно ће вам пециво, хлеб или слаткиши испасти одлично. Ипак, често се дешава да сутрадан пециво и није претерано свеже, а када купите готове производе они обично дуже трају. И за то постоје трикови, а у наставку текста прочитајте како да направите пециво које ће бити свеже и сутрадан.

Уље

Користите уље уместо путера. Путер и маргарин чине пециво мекшим, али због ових састојака оно није дуго свеже. Зато је боље да их замените уљем како бисте осигурали свежину. 

Јогурт или кефир 

Уместо млека користите јогурт или кефир и тесто ће бити мекше, а самим тим и пециво. Такође, биће свеже данима. 

Не претерујте са јајима

Не претерујте са јајима. Јаја чине пециво густим. Ако желите да дуже остане мекано, не додајте више од једног јајета на 500 мл течности.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)