БРЗИ РУЧАК са паприкама и сиром
БРЗИ РУЧАК из рерне
Потребни састојци:
- 6 средњих паприка
- 500 г домаћег крављег сира
- 2 врхом пуне кашике крем сира (или киселе павлаке)
- 1/2 кашичица белог лука у праху (по жељи)
- 2 јајета
- 2-3 гранчице свеже мирођије или першуна
- по потреби димљена месната сланиница
Припрема
Паприке пресећи уздужно на пола и очистити их од дршки и семенки. Поређати их на одговарајући плех са нелепљивим дном (или поставите пек-папир на дно плеха у коме ћете пећи паприке).
Сир ставити у дубљу посуду и виљушком га измрвити. Додати крем сир и сјединити га са сиром. Убацити два јајета и виљушком добро промешати да се сви састојци сједине. На крају убацити бели лук у праху и ситно исецкану мирођију или першун. Промешати. Ја нисам солила, јер ми је сир био довољно слан, а ви урадите по вашем укусу.
Укључити рерну да се загреје на 200 степени. Кашиком напунити паприке сиром. Преко ставити по неколико парчића исечене сланинице и ставити паприке да се пеку 35-40 минута.
(Recepti.com)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
08. 08. 2023. у 15:43
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
ДАНАС ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Бурек од јабука (ВИДЕО)
09. 08. 2023. у 09:00
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)