КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Novosti online

22. 08. 2023. у 17:00

Изрека "прост као пасуљ" је настала због тога што се ово јело спрема најједноставније. Срби би рекли да је пасуљ мајка свих јела, али посан пасуљ је чиста основа свега. Због влакана и свих нутријената сматра се најздравијим јелом. У данима поста ово је јело које ће вас заситити и нахранити баш како треба.

КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно је:

  • 500 грама пасуља
  • 2 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 зелена паприка
  • 1 парадајз
  • со и бибер, слатка млевена паприка - зачинска,
  • ловоров лист
  • свеж першун
  • уље
  • љуте суве паприке

Припрема:

Пасуљ вече пред припрему потопите у хладну воду. Сутрадан га процедите и добро исперите под млазом текуће воде.

У већу шерпу ставите пар кашика уља, додајте сецкан лук и шаргарепу па динстајте док не омекша. Додајте ситно сецкану паприку и парадајз па динстајте још пар минута.

Додајте опран и оцеђен пасуљ, а онда све измешајте, додајте зачине и налијте воду до врха шерпе. Кувајте пасуљ око 2 сата на лаганој ватри. Пред сам крај кувања додајте ситно сецкан бели лук и першун. Када прокључа још једном склоните пасуљ са рингле и послужите.

Овако скуван пасуљ можете да разлијете у ватросталне чинијице и запечете у рерни са сувим паприкама, али можете послужити и уз љуте суве паприке.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене