УЛЕПШАЋЕ СВАКУ ТРПЕЗУ: Посна слана торта са спанаћем и печуркама је толико укусна да ће вам сви тражити рецепт
ПОСНА слана торта са спанаћем и печуркама се прави лако, али се још лакше и поједе.
Свако ко ју је пробао, није могао да се заустави на једном парчету, јер неодољив укус ове слане торте просто очарава!
Неопходни састојци:
- 3-4 струка младог црног лука
- 700 г спанаћа
- уље
- со
- бибер
Бисквитни део (мера са малом шољицом за кафу):
- брашно
- минерална вода
- уље
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице соде бикарбоне
Фил:
- 1кг шампињона
- 200 г сусама
- 350-400 г посног мајонеза
Декорација:
- 100 г посног качкаваља
Начин припреме:
Исецкајте лук, па га затим продинстајте на мало уља. Потом у тигањ додајте очишћени, опран и исецкан спанаћ. Док чекате да спанаћ буде готов, узмите једну посуду и у њу ставите три и по шољице брашна, једну и по шољицу уља и две и по шољице минералне воде. У смесу додајте две равне кашичице соли и соде бикарбоне и мало бибера. Све састојке сјединице жицом за мућење.
Затим у спанаћ додајте соли и сачекате да још мало воде испари. За то време можете укључити рерну да се загреје на двеста степени. Прохлађени спанаћ и лук ћете сјединити са смесом коју сте припремили у чинији. Добијену масу за бисквитни део изручите у плех и пеците око 25 до 20 минута.
Док се бисквит пече, направите фил од печурака. Ставите их у тигањ, где сте претходно додали мало уља и добро их испржите. Додајте и мало соли и бибера. Потом одложите шампињоне у једну посуду да се прохладе. За то време сусам, такође, пропржите и ставите га у печурке, али један мали део оставите за декорацију. У фил са печуркама додајте 350-400 г посног мајонеза и све лепо сједините.
На бисквитни део распоредите добијени фил, а потом декоришите са посним качкаваљем и сусамом.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)