УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Јело од кромпира и печурака
САСТОЈКЕ сигурно већ имате у кухињи за ово веома укусно јело које можете припремити за сваку прилику.
У данашње време, када нам је све доступно путем интернета и других платформи, пуно је рецепата за једноставна јела који вам штеде време, а неки чак и новац. Једно од њих је јело са кромпиром и печуркама, које се показало као увек добар избор, јер не само да се лако прави, већ је толико укусно да ћете тражити још.
Састојци су јефтини и има их готово свака домаћица у шпајзу и фрижидеру, а овако припремљено јело можете да служите у свим приликама.
Потребно је:
* 600 г печурака
* 700 г кромпира
* 1 црни лук
* 100 г путера
* 1 кашика брашна
* 200 г киселе павлаке
* 400 мл воде
* 1/2 кашичице оригана
* 1/2 кашичице босиљка
* 1 кашичица рузмарина
* 1 кашичица зачинске паприке
* 2 ловорова листа
* 60 г тврдог сира
* першун и мирођија
Рецепт за кромпир и печурке са сиром:
У тигању истопите путер, па додајте ситно сецкани црни лук. Лепо промешајте, па када омекша додајте и сецкане печурке. Пржите неких 8-10 минута, па додајте брашно и лепо промешајте. У посуди помешајте киселу павлаку и воду и лепо сједините, па добијену смесу додајте у тигањ са печуркама. Посолите, побиберите, поспите ориганом, босиљком, рузмарином и зачинском паприком.
Промешајте и кувајте неких 5 минута, па додајте ситније исечен кромпир.
Ставите ловорово лишће, па поклопите и кувајте неких пола сата. Затим извадите ловорово лишће, поспите ренданим сиром, па поново поклопите и крчкајте неких 10 минута.
Готово јело са кромпиром, печуркама и сиром поспите сецканим першуном.
(Super žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем
04. 12. 2023. у 07:00
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)