ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

Novosti online

05. 01. 2024. у 14:13

ЗА Бадње вече трпеза треба да буде посна, па је наша препорука да направите фантастичну пастрмку из рерне. Процес није компликован, само је прелијте маринадом, а онда преко ставите кришке маргарина, па испечете.

ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

Фото Shutterstock

Најбитније је да рибу прво очистите и добро оперете, као и да је осушите убрусама.

Битно је да риба буде скроз сува, јер ће се тако створити хрскава кора. Мирисна и ароматична, а сервирајте је са пребранцем и кромпир салатом.

Потребно:

* 6 пастрмки

* 350 мл белог вина
* 2 везе першуна
* сок од 1 лимуна
* кришке лимуна
* 5 ченова белог лука
* 1 кашичица босиљка
* 1 кашичица рузмарина
* 1 кашичица слатке паприке
* 6 кашика уља
* 80 г марагарина
* поврће по жељи

Припрема:

Рибу пресеците по дужини, па је очистите, оперите и добро осушите. Посолите је и побиберите, споља и изнутра. Покријте провидном фолијом, па оставите у фрижидеру неких пола сата. У вино додајте сецкани першун, млевени бели лук, лимунов сок, зачине и уље. Промешајте, па посолите и побиберите по укусу. У средину рибе сипајте мало маринаде, па је ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Преосталом маринадом прелијте пастрмке са обе стране. Преко ставите кришке лимуна, као и маргарин. Поређајте сецкано поврће по жељи. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 30-40 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња