МЕКАНА И СОЧНА: Пилетина са куваним пиринчем уз додатак путера и зачина

Новости онлине

08. 04. 2024. у 13:31

Мекана, ароматична пилетина се и прави са путером, уз додатак зачина и лука. Парадајз сос такође игра битну улогу, а кувани пиринач савршено упија све те сосове.

МЕКАНА И СОЧНА: Пилетина са куваним пиринчем уз додатак путера и зачина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг пилећих прса без костију и коже, нарезаних на коцкице
  • соли по укусу
  • бибер по укусу
  • 2 кашичице млевене црвене паприке
  • ½ кашичице куркуме
  • 6 кашика несланог путера, подељено
  • 225 г жутог лука исеченог на коцкице
  • 1 кашичица млевеног кима
  • 3 чена белог лука, млевено
  • 395 г парадајз соса
  • 240 мл воде
  • 240 мл слатке павлаке
  • кувани пиринач, за сервирање
  • сецкани свеж першун, за украс

Припрема:

Прво скувајте пиринач. У великој посуди зачините пилетину сољу, бибером, једном кашичицом млевене црвене паприке у праху и куркумом. Оставите 15 минута да се маринира. Растопите две кашике путера у великом лонцу на средњој ватри. Запржите пилетину, а затим извадите из шерпе.

У шерпи истопите још две кашике путера, затим додајте лук, преосталу црвену папричицу, ким, бели лук, цимет, со и бибер. Кувајте док не замирише. Додајте сос од парадајза и пустите да проври. Додајте воду и слатку павлаку и вратите да се кува. Вратите пилетину у шерпу, поклопите и динстајте 10-15 минута.

Умешајте преостале две кашике путера и зачините са још соли и бибера по укусу. Сервирајте пилетину преко пиринча и украсите першуном. Уживајте у путерастој пилетини куваној са пиринчем. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња