МЕКАНА И СОЧНА: Пилетина са куваним пиринчем уз додатак путера и зачина
Мекана, ароматична пилетина се и прави са путером, уз додатак зачина и лука. Парадајз сос такође игра битну улогу, а кувани пиринач савршено упија све те сосове.
Састојци:
- 1 кг пилећих прса без костију и коже, нарезаних на коцкице
- соли по укусу
- бибер по укусу
- 2 кашичице млевене црвене паприке
- ½ кашичице куркуме
- 6 кашика несланог путера, подељено
- 225 г жутог лука исеченог на коцкице
- 1 кашичица млевеног кима
- 3 чена белог лука, млевено
- 395 г парадајз соса
- 240 мл воде
- 240 мл слатке павлаке
- кувани пиринач, за сервирање
- сецкани свеж першун, за украс
Припрема:
Прво скувајте пиринач. У великој посуди зачините пилетину сољу, бибером, једном кашичицом млевене црвене паприке у праху и куркумом. Оставите 15 минута да се маринира. Растопите две кашике путера у великом лонцу на средњој ватри. Запржите пилетину, а затим извадите из шерпе.
У шерпи истопите још две кашике путера, затим додајте лук, преосталу црвену папричицу, ким, бели лук, цимет, со и бибер. Кувајте док не замирише. Додајте сос од парадајза и пустите да проври. Додајте воду и слатку павлаку и вратите да се кува. Вратите пилетину у шерпу, поклопите и динстајте 10-15 минута.
Умешајте преостале две кашике путера и зачините са још соли и бибера по укусу. Сервирајте пилетину преко пиринча и украсите першуном. Уживајте у путерастој пилетини куваној са пиринчем.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)