ШНИЦЛЕ СА ПОВРЋЕМ И СЛАНИНОМ ИЗ РЕРНЕ: Конкретан оброк држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Новости онлине

14. 04. 2024. у 12:00

Уколико вам треба ручак на брзака онда је ово рецепт за вас.

ШНИЦЛЕ СА ПОВРЋЕМ И СЛАНИНОМ ИЗ РЕРНЕ: Конкретан оброк држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 свињске шницле
  • по жељи поврћа (шаргарепе, паприка,
  • црног или празилука, парадајза)
  • 2-3 чена белог лука
  • со
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • туцана љута паприка
  • 50 г суве сланине
  • неколико кашика киселе павлаке

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. Излупајте шницле па их посолите и побиберите. Исеците поврће на колутове. У ватросталну посуду сипајте поврће , па га посолите и побиберите, и додајте суви биљни зачин и љуту туцану паприку. Измешајте па преко тога поређајте шницле.  Сланину исеците на тракице, па наређајте преко шницли. Поклопите и пеците око пола сата у рерни загрејаној на 220 степени. Извадите и прелијте киселом павлаком па допеците још 10 минута, без покривања. Пријатно!   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)