РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула
Иако свака домаћица има свој рецепт за овај тип ролата, ми вам доносимо онај који је проверен, једноставан и који могу да припреме и почетници у кухињи.
Састојци:
- 700 г млевеног меса
- 2 парчета старог хлеба
- 5 куваних јаја
- 150 мл млека
- 1 већа главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашике сенфа
- со
- бибер
- свежи рузмарин за декорацију
Припрема:
Кришке хлеба ставите у дубљу посуду, па их прелијте млеком, а онда их изгњечите. Хлебу додајте ситно сецкани црни и бели лук, месо, сенф и зачине по укусу и добро све умесите.
Половину смесе ставите на папир за печење, па поређајте кувана јаја и преко њих остатак смесе. Обликујте рукама ролат, премажите га кашиком сенфа, па затворите папир добро са свих страна.
Ролат пребаците у плех, па га ставите у загрејану рерну на 200 степени 30 минута.
После 30 минута одмотајте папир за печење и оставите да се запече још десетак минута или док не порумени.
Оставите месни ролат да се прохлади, украсите свежим рузмарином и сеците на парчад жељене величине.
Послужите га уз салату по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)