ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Novosti online

16. 05. 2023. у 10:00

УКОЛИКО су вам идеје за сјајну вечеру пресушиле, имамо савршен рецепт за вас.

ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Foto: Shutterstock

НЕЗДРАВЕ, индустријске паштете су ствар прошлости. Уколико пак волите укус паштете, онда је направите сами и то од сунцокрета. Ова брза, здрава и посна вечера одушевиће и ваша чула, али и чула свих људи у вашој околини који ће уживати у њима.

ПОСНА ПАШТЕТА - потребни састојци:

150 грама сунцокретових семенки

100 грама сусама
100 грама кикирикија
50 грама бадема
3 чена белог лука или 1 црвени лук
мало прокуване воде
зачини по жељи

ПОСНА ПАШТЕТА - припрема:

Сунцокретове семенке попржите пар минута у сувом тигању. Сунцокрет и сусам самељите у блендеру, додајте кикирики, бадем, бели лук или црни лук, зачине (со, бибер) и мало прокуване воде. Измешајте састојке, док не добијете глатку смесу.

Украсите по жељи, на пример, першуновим листом. Намажите на комадиће интегралног хлеба и уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

СНИМАК СУКОБА! Туча у Арени - Нанели и Лазаревић у клинчу, ево како се све десило (ВИДЕО)