ПО РЕЦЕПТУ ПЛАНЕТАРНО ПОПУЛАРНОГ КУВАРА ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршена кромпир салата која ће вас одушевити

Novosti online

14. 02. 2024. у 11:26

СЛАСНА и неодољива, бићете одушевљени.

ПО РЕЦЕПТУ ПЛАНЕТАРНО ПОПУЛАРНОГ КУВАРА ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршена кромпир салата која ће вас одушевити

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 кг кромпира

* маслиново уље
* 1/2 лимуна
* мало влашца
* 1/2 везе першуна
* мало нане
* 2-3 кашике грчког јогурта
* 1 кашичица сенфа
* 100 г димљене сланине
* 1 шака презли

Припрема:

Кромпире са љуском убаците у кључалу воду и кувајте док не омекшају. Склоните са ватре, скините љуску и исеците, па ставите у посуду. Додајте со и бибер, по укусу, па прелијте маслиновим уљем. Све добро промешајте. Додајте рендану лимунову кору и сок па поново промешајте. У засебној посуди помешајте сецкани влашац (лук), першун, менту. Додајте јогурт и сенф па поново промешајте. Исецкајте ситно сланину па пржите у тигању без уља, док не постане хрскава. Извадите сланину па пропржите презле. Салату поспите сланином и презлама.

Bon appetit!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)