САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру

Новости онлине

05. 04. 2024. у 18:35

Салата од лососа са боровницама, лешницима, свежим поврћем и зачинима улепшаће сваки оброк.

САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г филета лососа
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице плус 1/8 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
  • 2 кашике лимуновог сока, подељено
  • 4 свеже гранчице мирођије
  • 125 г сецканог ољуштеног краставца
  • 60 г павлаке
  • 30 г ситно сецкане слатке црвене паприке
  • 30 г исецкане свеже мирођије
  • 3 кашике капара, оцеђених
  • 8 шољица исцепкане зелене салате
  • 30 г сецканих лешника
  • 30 г свежих боровница
  • 4 танке кришке црвеног лука, раздвојене на колутове

Припрема:

 Ставите лососа на подмазану тепсију. Поспите сољу и са пола кашичице бибера. Прелијте са 1 кашиком лимуновог сока, а на врх ставите гранчицу мирођије. Пеците, непокривено, на 220° 15-18 минута или док се риба лако не љушти виљушком.

Исеците лососа на велике комаде. У малој чинији помешајте краставац, павлаку, црвену паприку, исецкану свежу мирођију, капаре и преостали сок од бибера и лимуна. Поделити зелену салату на 4 тањира. На врх ставите лешнике, боровнице и лук. Послужите салату од лососа и уживајте!

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДА ЗАЧИНИТЕ БРАК? Радмила је брачни терапеут и ове савете треба да послушате (ВИДЕО)