САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру
Салата од лососа са боровницама, лешницима, свежим поврћем и зачинима улепшаће сваки оброк.
Састојци:
- 500 г филета лососа
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице плус 1/8 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
- 2 кашике лимуновог сока, подељено
- 4 свеже гранчице мирођије
- 125 г сецканог ољуштеног краставца
- 60 г павлаке
- 30 г ситно сецкане слатке црвене паприке
- 30 г исецкане свеже мирођије
- 3 кашике капара, оцеђених
- 8 шољица исцепкане зелене салате
- 30 г сецканих лешника
- 30 г свежих боровница
- 4 танке кришке црвеног лука, раздвојене на колутове
Припрема:
Ставите лососа на подмазану тепсију. Поспите сољу и са пола кашичице бибера. Прелијте са 1 кашиком лимуновог сока, а на врх ставите гранчицу мирођије. Пеците, непокривено, на 220° 15-18 минута или док се риба лако не љушти виљушком.
Исеците лососа на велике комаде. У малој чинији помешајте краставац, павлаку, црвену паприку, исецкану свежу мирођију, капаре и преостали сок од бибера и лимуна. Поделити зелену салату на 4 тањира. На врх ставите лешнике, боровнице и лук. Послужите салату од лососа и уживајте!
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00
ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)