УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу

Новости онлине

09. 04. 2024. у 11:00

Јело које је познато по својим предностима за здравље и дејству "имунобомбе", а ово је неки основни рецепт који лако може да се прави на нашим просторима.

УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 грама целера
  • две шоље лишћа целера
  • 700 грама говедине
  • килограм кости за супу
  • 2 велике главице црног лука
  • 2 средње шаргарепе
  • ловоров лист по укусу
  • пола кашичице соли, више по укусу
  • кашичица бибера
  • пола килограма цвекле
  • 200 грама купуса
  • 200 грама парадајза
  • 1 чен белог лука
  • 2 кашике сирћета
  • кашика путера, маргарина или уља

Припрема:


Ситно исецкајте главицу и по лука, лишће целера и шаргарепе и ставите да се динста у шерпи. Кости и месо посолите, додајте, па налијте у литар и по воде и оставите да кува. Додајте мало рендане цвекле и врло мало целера, бибер и ловоров лист. Сипајте шећер, бибер, купус и сирће и оставите да крчка око пола сата. По потреби додајте воду.

У дубљем тигању продинстајте бели лук и пола преостале главице црног, па додајте преосталу цвеклу и целер. Динстајте неколико минута, па сипајте ситно сецкан парадајз и после неколико минута динстања, ову смесу додајте чорби. Нека се кува још пола сата.

Служите вруће или топло, уз додатак кашике киселе павлаке по укусу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)