РИГОЛЕТО САЛАТА: Освежавајући микс поврћа, јаја и туњевине

Новости онлине

13. 04. 2024. у 11:00

Салата пуна протеина и витамина, а укус је фантастичан.

РИГОЛЕТО САЛАТА: Освежавајући микс поврћа, јаја и туњевине

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100-120 г зелене салате,
  • 30 г руколе,
  • 100 г туњевине,
  • 1 парадајз,
  • 1 краставац,
  • 1-2 тврдо кувана јаја,
  • 5 кашика маслиновог уља,
  • мало балзамико сирћета,
  • со по укусу,
  • 4 кашике мајонеза,
  • 1 кашика сувог першуна,
  • 3 кашике сока од лимуна.

Припрема:

Оперите и оцедите листове салате и руколу. Очистите и исеците парадајз и краставац и помешајте са салатом, зачините сољу, маслиновим уљем и сирћетом.

Ставите их у посуду за салату и одозго распоредите туњевину добро оцеђену од уља из конзерве. Поређајте кришке јаја.

Мајонез помешајте са першуном и соком од лимуна и прелијте преко салате.

Уживајте у освежавајућој и хранљивој салати!

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња