САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

Новости онлине

10. 04. 2024. у 17:00

Салата од леблебија прави се тако што се леблебије пасирају до сличне конзистенције какву има туњевина. Вегански мајонез замењује типичан мајонез. Уз комбинацију укуса целера, мирођије, лука и першуна, за само неколико минута имате укусну салату.

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г леблебија
  • 60 г жутог лука исеченог на коцкице
  • 30 г целера исеченог на коцкице
  • 30 мл веганског мајонеза
  • 1 кашика свежег першуна
  • 1 кашика уситњених киселих краставаца
  • 1/2 кашичице сушене мирођије
  • 1/4 кашичице соли, или више по укусу
  • 1/8 кашичице свеже млевеног црног бибера
  • Кришке хлеба, или зелена салата, или крекери, за сервирање

Припрема:

За салату од леблебија, ако сте купили конзервиране леблебије оцедите их. Уситните кисели краставац, измељите бибер, а целер и лук исеците на коцкице. 

Згњечите леблебије у посуди средње величине са гњечилицом за кромпир или виљушком. Додајте преостале састојке и добро промешајте. 

Сервирајте уз хлебу и зелену салату или крекере.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња