КЛИН-ЧОРБА: Скромно јело за које вам је потребно минимално састојака, а успева и почетницима

Новости онлине

12. 04. 2024. у 11:00

Када не знате шта да припремите за ручак, клин-чорба је супер избор, јер већина људи састојке већ има код куће, па не морате ни до радње да идете. За ову чорбу вам није потребно месо, коцка супе ће решити све, а онда се помеша са запршком и резанцима. На крају се дода јаје.

КЛИН-ЧОРБА: Скромно јело за које вам је потребно минимално састојака, а успева и почетницима

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Састојци:

  • 2 кашике брашна
  • 1 коцка за супу
  • 1 шака резанаца
  • 1 јаје
  • 1 кашичица црвене млевене паприке

Припрема:

Направите запршку тако што ћете на уљу пропржити брашно, па након минута додајте млевену паприку и воду. Мешајте све време јер не сме да има грудвица и да загори. Затим додајте коцку за супу и кувајте 10-ак минута на лаганој ватри. Пред крај додајте и резанца. Умућено јаје лагано сипајте у чорбу и кувајте још пар минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)