БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер

Новости онлине

15. 04. 2024. у 15:00

Домаћа биг мек салата - брз и једноставан рецепт ком се не може одолети.

БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г млевене говедине
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичица ворчестер соса
  • Со
  • Црни бибер
  • 60 г грчког јогурта
  • 1 кашика сирћета
  • 2 кашичице сенфа
  • 1 кашичица кечапа
  • 1/2 кашичице љуте паприке
  • 2 главице зелене салате, сецкане
  • 125 г исецканог чедара
  • 125 г чери парадајза
  • 100 г киселих краставаца исецканих
  • 1/4 црвеног лука, танко исеченог
  • 1 кашичица сусама

Припрема:

За биг мек салату у тигањ на средњој ватри ставите млевену говедину, бели лук у праху и ворчестер сос и зачините сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући, 8 до 10 минута. Пребаците говедину у велику чинију.

У средњој чинији умутите грчки јогурт, сирће, сенф, кечап и паприку. Тиме ћете прелити салату.

У чинији помешајте говедину, чедар, парадајз, киселе краставце и црвени лук. Прелијте преливом и поспите сусамом. Сервирајте уз тортиљу. Уживајте у биг мек салати. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници