КРОМПИР ЧОРБА СА БЛИТВОМ: Најједноставнији топли оброк

Новости онлине

22. 04. 2024. у 13:00

Од кромпира можете да направите много укусних јела, а данас вам предлажемо и ову преукусну чорбу.

КРОМПИР ЧОРБА СА БЛИТВОМ: Најједноставнији топли оброк

Foto: Shutterstock

Сигурни смо да ће вам се ова чорба допасти на први залогај.

Састојци:

  • 300 г кромпира
  • 300 г блитве
  • 1 мања главица црног лука
  • 1 чен белог лука
  • 100 мл киселе павлаке
  • со
  • бибер
  • зачин од сушеног поврћа
  • мало маслиновог уља
  • 2 јаја

Припрема:

Црни и бели лук ситно исецкати, пропржити на мало уља, затим налити са 1 л воде. Кад прокључа, додати кромпир исецкан на коцкице, блитву, зачин од сушеног поврћа и кувати на умереној температури око 25 минута.

Штапним миксером или у блендеру измиксати чорбу, посолити и побиберити. Додати киселу павлаку. Вратити на ватру и док чорба лагано “струји”, сипати умућена јаја.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници

ВЛАДА Црне Горе гласаће за Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама (УН), али је спремна да подржи и друге резолуције које се тичу осуде злочина и геноцида на овим просторима, незванично сазнаје Портал РТЦГ у Влади.

09. 05. 2024. у 13:48

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња