МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Novosti online

01. 12. 2023. у 14:00

УКУС ће вас одушевити и неће се променит ни после недељу дана у фрижидеру.

МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

* 150 мл воде,

* 200 г шећера,
* 100 г маргарина (посни),
* 200 г посне чоколаде (100 г у колач, а 100 г за глазуру),
* 200 г млевеног кекса (може да варира до 250 г, зависно колико је кекс сув и колико дуго сте кували шећер, воду и маргарин),
* 200 г млевеног печеног лешника,
* 2 кашике уља.

Припрема:

У мању шерпу ставите воду и шећер, па насецкајте маргарин. Све заједно ставити на ватру да проври. Када проври и скоро се маргарин отопио, додати чоколаду, па мешати док се и она не отопи и сједини, неких 2–3 минута.

Склонити са ватре, па одмах умешати лешнике и кекс и добро промешати. У калуп димензија приближно 25 x 12 цм ставити папир за печење па истрести целу смесу и поравнати.

Отопити чоколаду са уљем на пари или загревајући у микроталасној на средњој температури, по 20 секунди све док се све не отопи. Чоколаду добро промешати, да се сједини са уљем, па прелити преко колача. Оставити да се охлади и додатно стегне у фрижидеру, па исећи на штанглице и послужити.

Колач нема млека и јаја па може да стоји и више од недељу дана, а укус се не мења.

Чувајте га у фрижидеру, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.

(Супер жена)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)