10 МИНУТА ВРЕМЕНА ЈЕ СВЕ ШТО ВАМ ТРЕБА ЗА КОЛАЧ ЧИЈИ УКУС НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАБОРАВИТЕ: Јагоде, маскарпоне и пишкоте

Novosti online

12. 02. 2024. у 07:00

ТИРАМИСУ са јагодама, колач који не треба пећи и спрема се за 10 минута, када вам се једе нешто лагано и сласно.

10 МИНУТА ВРЕМЕНА ЈЕ СВЕ ШТО ВАМ ТРЕБА ЗА КОЛАЧ ЧИЈИ УКУС НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАБОРАВИТЕ: Јагоде, маскарпоне и пишкоте

Фото Shutterstock

Састојци:

* јагоде, 700 г

* лимунов сок, 20 мл

* шећер у праху, 80 г

* пишкоте, 200 г

* маскарпоне, 250 г

* крем сир, 250 г

* млеко, 20 мл

* шећер, 50 г

Припрема:

Најпре ћемо 600 г јагода додати у шећер у праху и лимунов сок па све то измиксати у блендеру. Затим ћемо премазати дно нашег калупа са сосом који смо добили и поређати први слој пишкота, а њих ћемо премазати млеком. Сада миксером мутимо маскарпоне, крем сир и шећер и мешамо то са делом соса од јагода. Када премажемо добијени крем преко пишкота, опет иде сос, пишкоте, млеко па крем од сира и јагода. На врх ћемо поређати остатак свежих јагода и оставити да одстоји у фрижидеру два сата.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (0)

КУРТИ ПОБЕГАО: Пукла брука у Приштини (ВИДЕО)