ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Novosti online

28. 02. 2024. у 13:00

ОДУШЕВИЋЕ вас ова оријенрална посластица која се савршено слаже уз домаћу кафицу

ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Фото Printskrin Youtube

Састојци:

* 1/2 кг гриза

* 1/2 кг шећера
* 1/2 л млека
* 100 г исецканих ораха
* 250 г маслаца

Припрема:

1. У тигању с растопљеним маслацем три минута пржити орахе. Уз непрекидно мешање, додати гриз док не добије светлозлатну боју. Затим додати шећер и постепено доливати млеко уз непрекидно мешање.

2. Кад смеса добије потребну густину, склоните је са шпорета, поклопите и оставите да одстоји петнаестак минута.

3. Масу пресути у суд обложен папиром за печење или алу-фолијом, распоредити је по целој површини и оставити да се охлади.

4. Охлађену алву преврнути на радну површину и исећи на парчиће. Сервирати на чинију и украсити орасима, циметом или чоколадним преливом.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (0)

БРУКА КАКВУ РОЛАН ГАРОС НЕ ПАМТИ: Русија у шоку, нико не верује шта се дешава у Француској (ФОТО)