РОЗЕН ТОРТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Рапсодија укуса у једноставном колачу који се не пече
За све љубитеље кокоса, нежан и јако укусан колач. који ће вас освојити на први залогај.
Састојци:
1 паковање розен кора
Фил од кокоса:
500 мл млека
125 г маргарина
6 кашика кокоса
3 кашике шећера
1 кеса пудинга од ваниле
Фил од вишања:
400 г залеђених вишања
5 кашика шећера
100 мл сока од вишања
1 кеса пудинга од ваниле
50 г маргарина
Глазура:
100 г беле чоколаде
2 кашике уља
Припрема:
Фил од кокоса: У 200 мл хладног млека размутити прашак за пудинг и кокос. Остатак млека са шећером ставити на тиху ватру и када проври додати смесу од пудинга и кокоса. Непрестано мешати док се не згусне. Оставити да се прохлади па додати исецкан маргарин и мешати док се не отопи.
Фил од вишања: Вишње помешати са шећером и ставити на тиху ватру. У соку од вишања (који сте оцедили) размутити пудинг и додати у вишње, па мешати док се не сједини. У вруће додати маргарин и сјединити.
Оба фила оставити 10 минута да се прохладе. Коре филујте наизменично филом од кокоса и вишања, а последњу не. Притисните колач нечим тежим и оставите да стоји 15 минута.
Глазура: истопите белу чоколаду с уљем и прелијте колач. Оставите да се стегне па исеците.
(trpeza)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?
УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".
29. 05. 2024. у 21:39
ДЕЧАК НЕСТАО ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА, ПА СЕ ПОЈАВИО НА КУЋНОМ ПРАГУ: Мајка није могла да верује да га види, а онда је испливала језива истина
ТИЛ (21) који је пре седам година нестао у Немачкој, коначно се вратио кући.
29. 05. 2024. у 20:22
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (0)