СНИКЕРС ТОРТА: Ако волите спој чоколаде и кикирикија, обавезно направите ово кремасто савршенство

Новости онлине

07. 04. 2024. у 13:00

Обавезно испробајте овај рецепт за сникерс торту, можда ће вам одузети мало времена, али сви ће бити задовољни укусом.

СНИКЕРС ТОРТА: Ако волите спој чоколаде и кикирикија, обавезно направите ово кремасто савршенство

Фото Shutterstock

Састојци:

  • За чоколадну подлогу:
  • 400 г млечне чоколаде 
  • 40 мл уља
  • За фил са кикиркијем:
  • 180 г шећера 
  • 80 г путера 
  • 200 мл слатке павлаке 
  • 150 г печеног кикирикија
  • За фил: 
  • 80 г крем сира 
  • 100 г шећера у праху 
  • 200 мл слатке павлаке 
  • 30 г чоколаде 
  • 20 г желатина 
  • 20 мл воде 
  • За кору: 
  • 2 јајета 
  • 50 г шећера 
  • 30 мл уља 
  • 45 г брашна 
  • 15 г какаоа

Припрема:

Истопите чоколаду са уљем, па сипајте у пластичну посуду. Окрените неколико пута, тако да чоколада лепо обложи и дно и ивице. Ставите у замрзивач на 20 минута. Затим исеците пластику и чоколадну подлогу оставите у фрижидеру док спремите друге филове. 

Истопите шећер у тигању, па додајте путер и пржите све док се не истопи. Непрестано мешајте. Затим сипајте слатку павлаку и кувајте све док не крене да ври, уз непрестано мешање. Сипајте у неку посуду и покријте провидном фолијом, па охладите у фрижидеру неких пола сата. Након тога додајте кикирки и све добро сједините. Сипајте у чоколадну поглогу и вратите у фрижидер. 

Помешајте желатин и воду и оставите да набубри. Умутите крем сир са шећером у праху, па додајте умућену слатку павлаку и све лепо сједините миксером. Желатин отопите на пари, па помешајте са истопљеном чоколадом. Све добро сједините, а онда додајте у смесу са крем сиром. Умутите миксером да се сви састојци добро сједине. Сипајте фил у чоколадну подлогу. Вратите у фрижидер док направите кору. Пенасто умутите јаја са шећером, па сипајте уље. Додајте просејано брашно, прашак за пециво и какао. Сипајте у плех обложен пек папиром, па поравнајте. Пеците у загрејној рерни на 180°Ц око 20 минута. Исеците тако да можете да ставите преко чоколадне подлоге. Вратите у фрижидер на сат времена. 

(Стварукуса/мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)