ДОМАЋЕ МОЦАРТ КУГЛЕ: Направите најпознатије чоколадне "лоптице" на свету
ЗАБОРАВИТЕ на папрено скупе производе из продавнице, направите сласне куглице по узору на популарну посластицу.
Састојци:
- 170 г марципана (купљеног или домаћег)
- 150 г млечне чоколаде
- 50 г млевених пистаћа
- 80 г млевених лешника
- 50 г отопљеног путера
- 2 кашике крема од лешника
Припрема:
За нугат смесу сједините лешнике, крем и путер и ставите у фрижидер да се стегне. Посебно помешајте 75 г марципана са млевеним пистаћима и од те смесе формирајте куглице пречника 1 цм. Од осталих 95 г марципана направите куглице које потом растањите тако да добијете круг који може да обавије куглице од пистаћа. Исти поступак поновите са нугат смесом - растањите је прстима да добијете круг којим ћете обмотати направљене куглице. Ставите их у фрижидер да се стегну док истопите чоколаду. Умочите их у чоколаду и вратите у фрижидер најмање један сат.
Куглице које сте умочили у чоколаду ређајте на послужавник прекривен пек-папиром јер се са њега чоколада лако скида кад се стегне. (Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)