БОГАТА ТОРТА РУСКА САЛАТА: Ваш нови омиљени слаткиш
УЖИВАЊЕ је готово загарантовано. Испратите рецепт и направите слаткиш који ће добити посебно место на вашој трпези...
Састојци за коре:
- 12 беланаца
- 12 кашика шећера
- 6 жуманаца
- 6 кашика брашна
- 6 кашика млевених ораха
- Састојци за фил:
- 6 жуманаца
- 6 кашика шећера
- 600 г врелог заслађеног млека
- 250 г маргарина
- 150 г шећера
- 200 г сецканих ораха
- 200 г сецканог желеа
- 200 г сецканог сувог грожђа
- 200 г сецканих сувих смокава
Припрема:
Кора:
Умутити 12 беланаца, са 12 кашика шећера, па додати 6 жуманаца, 6 кашика брашна и 6 кашика млевених ораха. Смесу поделити на три дела и од ње испећи посебно 3 коре.
Фил:
Добро умутити 6 жуманаца са 6 кашика шећера. Добијену смесу изједначити и полако у њу сипати 600 г врелог, по жељи, заслађеног млека и кувати на пари док се не згусне. Оставите добијени фил да се охлади.
Умутити 250 г маргарина са 150 г шећера у праху, па саставити са охлађеним филом и уједначити. Од ове смесе одвојити део за премаз врха и страница торте, а у остали део додати исецкан орах, исецкан желе, исецкано суво грожђе и суве смокве.
Ређати наизменично кору и шарени фил, а врх торте и странице премазати филом који смо оставили. Торту можете декорисати тако што ћете је посути млевеним орасима или ренданом чоколадом.
(Glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)