КИНДЕР ПИНГВИН КОЛАЧ: Укуснији од куповног, а деца ће бити одушевљена укусом

Новости онлине

27. 04. 2024. у 17:00

Киндер чоколадице су популарне у целом свету, а ако волите да их једете, наш предлог је да испробате и домаће рецепте.

КИНДЕР ПИНГВИН КОЛАЧ: Укуснији од куповног, а деца ће бити одушевљена укусом

Printscreen/YT/ Home cooking

Киндер пингвин је чоколадица која се појавила последњих година, а ми вам доносимо супер рецепт за колач који могу да једу сви.

Састојци:

  • 4 јајета
  • 3 кашике какао праха
  • 1 кашика кукурузног скроба
  • 2 кашичице стевије
  • За пуњење:
  • 350 г свежег сира 
  • 100 мл јогурта
  • 10 г желатина
  • 100 мл воде
  • 2 кашике чиа семенки
  • било који заслађивач (3-4 капи)

Припрема:

Жуманца и беланца одвојите, па жуманца умутите. Затим им додајте просејани какао и скроб. Све лепо сједините, а затим умутите беланца са стевијом у праху. Помешајте обе смесе, па лагано сједините. Сипајте у плех обложен пек папиром, па пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута. 

У посуди помешајте свеж сир, јогурт и заслађивач по жељи (3-4 капи). Добро сједините штапним миксером, а можете и у блендеру. Желатин помешајте са водом, па оставите да набубри. Затим га истопите на пари, па додајте у фил. Све лепо промешајте. На крају додајте чија семенке и опет промешајте.

Исеците кору на 2 једнака дела, па једну кору ставите у калуп. Сипајте фил преко и поравнајте, а затим ставите и другу кору. Охладите у фрижидеру пола сата и служите. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!