ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте
Пишингер обланде или торта била је незаобилазни део свих трпеза у српским породицама крајем прошлог века.
Њен неодољив чоколадни укус сваког освоји на први залогај! И уз то, веома лако се прави.
Састојци:
- 1 паковање обланди
- 4 јајета
- 2 жуманца
- 300 г шећера
- 150 г чоколаде
- 300 г маслаца
- 150 г млевених бадема
- сок од 1/2 лимуна
- Глазура:
- 3 кашике воде
- 2 кашике шећера
- 100 г чоколаде
- 80 г маслаца
Припрема:
Јаја, жуманца, шећер и чоколаду умутите мешајући на пари. Кад се смеса почне згушњавати, склоните је и оставите да се прохлади. Пенасто умутите маслац и додајте му охлађену претходну смесу, лимунов сок и млевене бадеме, које сте претходно мало пропржили.
Овим филом премазујте обланде и слажите једну на другу, а затим их одозго притисните нечим тешким. Оставите торту у фрижидеру да се добро охлади, па прелијте чоколадном глазуром и поспите сецканим орасима или бадемима.
(Still)
Препоручујемо
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)