НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта
Ако сте изабрали технику фарбања јаја, као и то шта ћете послужити за ускршњи ручак, време је да изаберете и торту.
Наш предлог је ова преслатка кокос торта у облику зеца за коју ће вам бити потребно мало времена и стрпљења, али крајњи резулат ће свакога одушевити.
Састојци:
- За патишпањ:
- 200 г шећера
- 115 г несланог путера
- 2 јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- прстохват соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соде бикарбоне
- 200 г брашна
- 230 г киселе павлаке
- За уши:
- 90 г беле чоколаде
- 60 г розе бомбона
- јестиве розе шљокице
- шећерни сируп
- кокос
- За фил:
- 115 г несланог путера
- 450 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- 2 црне бомбоне
- кокос
Припрема:
Направите патишпањ
Направите уши
На дебљем картону исеците зечије уши, па их ставите на плех обложен пек папиром. Сипајте преко картона белу чоколаду, па ставите у замрзивач да се стегне. Помоћу чачкалице нежно одлепите уши од беле чоколаде од картона. Истопите бомбоне розе боје и унутар ушију направите овални облик. Попуните истопљеним бомбонама, па поспите јестивим шљокицама. Оставите у замрзивачу још 15 минута. Бели део ушију премажите шећерним сирупом и поспите кокосом. Оставите да се стегне неких пола сата.
Направите фил
Умутите путер и шећер, па сипајте слатку павалку. Све добро сједините миксером, па сипајте бадем и кокос. Поново умутите.
Саставите торту
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове
Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.
14. 05. 2024. у 10:00
ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - "Руске трупе самоуверено иду напред" (МАПА)
РУСКЕ трупе почеле су ослобађање места Липци у Харковској области, рекао је на Првом каналу шеф регионалне администрације Виталиј Ганчев.
16. 05. 2024. у 15:53
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)