ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли

Новости онлине

07. 05. 2024. у 17:00

Чоколадни колачи су свима омиљени, поготово када се лако праве и када су кремасти.

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање пишкота 
  • 300 мл сока од поморанџе

За чоколадни фил:

  • 370 г маргарина или путера
  • 260 г чоколаде 
  • 50 г какаоа
  • 280 г шећера
  • 1 чашица чоколадног ликера или коњака
  • 5 јаја 

За декорацију:

  • 300 мл слатке павлаке
  • јагоде

Припрема:

У шерпу ставите путер и шећер, па кувајте док се састојци не сједине. Затим додајте просејани какао и чоколаду, па кувајте док се чоколада не отопи. Сипајте и чоколадни ликер или коњак, па кувајте још 5 минута. Након тога додајте умућена јаја и кувајте 5 минута након кључања, уз непрестано мешање. 

У ватросталну посуду поређајте пишкоте које сте умочили у сок од поморанџе, па преко сипајте фил од чоколаде. Ставите у фрижидер на пола сата. 

Чврсто умутите слатку павлаку и премажите преко фила, па украсите јагодама. Вратите у фрижидер на још сат времена, па служите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације