ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли
Чоколадни колачи су свима омиљени, поготово када се лако праве и када су кремасти.
Састојци:
- 1 паковање пишкота
- 300 мл сока од поморанџе
За чоколадни фил:
- 370 г маргарина или путера
- 260 г чоколаде
- 50 г какаоа
- 280 г шећера
- 1 чашица чоколадног ликера или коњака
- 5 јаја
За декорацију:
- 300 мл слатке павлаке
- јагоде
Припрема:
У шерпу ставите путер и шећер, па кувајте док се састојци не сједине. Затим додајте просејани какао и чоколаду, па кувајте док се чоколада не отопи. Сипајте и чоколадни ликер или коњак, па кувајте још 5 минута. Након тога додајте умућена јаја и кувајте 5 минута након кључања, уз непрестано мешање.
У ватросталну посуду поређајте пишкоте које сте умочили у сок од поморанџе, па преко сипајте фил од чоколаде. Ставите у фрижидер на пола сата.
Чврсто умутите слатку павлаку и премажите преко фила, па украсите јагодама. Вратите у фрижидер на још сат времена, па служите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)