МОНТЕ КОЦКЕ: Кремастији колач нисте пробали, а укус је изванредан
Монте коцке је посластица која обара са ногу и највеће сладокусце. Сјајан је десерт за све ваше посебне прилике, али и за породична окупљања.
Састојци за кору:
- 4 јаја
- 4 кашике брашна
- 4 кашике топле воде
- 4 кашике шећера
- 2 кашике какаа
- 1 прашак за пециво
- 100 мл чоколадног млека за заливање коре
Састојци за бели фил:
- 1 л млека
- 6 кашика шећера
- 8 кашика густина
- 200 г маслаца
Састојци за таман фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 200 г црне чоколаде
- 200 г еврокрема
Припрема кора:
Раздвојите жуманце од беланцета па умутите посебно беланце са прстохватом соли. У жуманце додајте шећер па мутите пенасто, затим воду, па онда брашно и какао са прашком за пециво. Када све то умутите, додајте смеси умућене беланце.
Пеците на 200 степени око пола сата, сами просудите када је бисквит печен.
Благо прохлађен бисквит залијте са 100 мл млаког чоколадног млека.
Припрема белог фила:
Скувајте млеко па додајте шећер и густин. Када смеса проври и згусне се, пустите да се охлади па онда додајте маслац.
Припрема тамног фила:
Загрејте слатку павлаку у шерпици и таман када буде спремна да прокључа склоните је са рингле па додајте чоколаду за кување. Када се растопи додајте и еурокрем. Добро измешајте па пустите да се прохлади.
Ређајте колач тако што ћете прво да ставите кору, па бели фил, па тамни фил.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?
УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".
29. 05. 2024. у 21:39
ДЕЧАК НЕСТАО ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА, ПА СЕ ПОЈАВИО НА КУЋНОМ ПРАГУ: Мајка није могла да верује да га види, а онда је испливала језива истина
ТИЛ (21) који је пре седам година нестао у Немачкој, коначно се вратио кући.
29. 05. 2024. у 20:22
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (0)