ТЕЖАК ДАН У СУБОТИЦИ: Од ковида умрло четворо људи

Ј.Л.

27. 11. 2020. у 15:42

ТЕЖАК ДАН У СУБОТИЦИ: Од ковида умрло четворо људи

Фото: Новости архива

НА болничком лечењу у Ковид делу Опште болнице Суботица тренутно је хоспитализован 101 пацијент, у Ковид јединици интензивног лечења 14 пацијента налази се на неинвазивној механичкој вентилацији, а од последица вируса корона у последња 24 часа преминуло је четворо људи.

- И за наш град, и за мене лично, била је ово до сада најтежа ноћ. Молим све грађане Суботице да схвате озбиљност епидемиолошке ситуације у којој се тренутно налазимо, да се понашамо одговорније него икад и да поштујемо препоручене превентивне мере, јер се само на тај начин можемо изборити са вирусом – поручио је градоначелник Суботице Стеван Бакић.

- Морамо да поштујемо препоручену физичку дистанцу, да избегавамо  задржавања и окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору и да носимо заштитне маске. Апелујем посебно на млађе људе, али и на њихове родитеље, да се суздрже од организовања журки, рођендана и других прослава.

-  Молим суграђане који су позитивни на корона вирус, а слободно се крећу градом, да више не крше меру самоизолације, а особе које су биле у контакту са потврђеним случајевима да остану у самоизолацији 14 дана од последњег контакта. Моја обавеза, и људска и као градоначелника, јесте да упозорим грађане Суботице да ће надлежне инспекцијске службе кажњавати све оне који се не буду стриктно придржавали препоручених епидемиолoшких мера - закључио је Бакић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)