СВЕ ЈЕ ТРАЈАЛО ДВА МИНУТА: Пред смедеревским судом настављен поступак за пребијање насмрт Стефана Филића (19)

Ј. ИЛИЋ

27. 11. 2020. у 19:51

СВЕ ЈЕ ТРАЈАЛО ДВА МИНУТА: Пред смедеревским судом настављен поступак за пребијање насмрт Стефана Филића (19)

Ресторан испред ког је убијен Стефан / Фото архива

ПРЕД Вишим судом у Смедереву у петак је настављено суђење Николи Бојовићу (20) и Митру Пандуревићу (20), оптуженима за убиство Стефана Филића (19) из Велике Плане, 2. фебруара, испред дискотеке "Бродолом".

Као сведоци саслушани су рођени брат покојног младића, А.Ф. (16), као и њихов друг, малолетни М.Р.

Они су кобне ноћи били са Стефаном, а пред судом су у петак тврдили да су га двојица оптужених претукли без икаквог повода. Према њиховим речима, све је почело када је Бојовић, због смејања, ударио "ћушку" М. Р., због чега је Стефан пришао у намери да спречи сукоб.

- Стефан је Николу чак и пријатељски потапшао по рамену. Желео је да се овај смири, а Бојовић га је из чиста мира неколико пута ударио песницом по глави. Тада сам се умешао. Одгурнуо сам Бојовића, а онда је и мене ударио - казао је А.Ф.

Потврдио је и да је Бојовић шутнуо Стефана у главу док је овај непомично лежао. А.Ф. је навео и да је видео како оптужени Пандуревић једном удара Стефана песницом.

М.Р. испричао је готово исту верзију догађаја, који је, како су оба сведока навела, трајао минут и по до два:

- Видео сам како се Стефан, после ударца Пандуревића, наслонио на паркирани ауто. Устао је, направио корак, два, а онда се срушио лицем ка земљи. Није се померао. Бојовић га је тад шутнуо у главу, као што голман испуцава лопту. У то време већ је стигла и патрола полиције.

Суд је затим суочио сведоке и оптужене, и сви су остали при својим исказима.

Оптужени су на претходном претресу испричали другачију верзију. Бојовић је тврдио да није ударио Стефана, већ да је он од некога задобио ударац. И Пандуревић је тврдио да није ударио покојног младића, већ да је спречавао физички сукоб малолетног А.Ф. који је напао Бојовића. Они за напад на Стефана криве Предрага С., док су малолетни сведоци у петак негирали да је он уопште учествовао у свему.

Бојовић и Пандуревић оптужницом Вишег тужилаштва терете се за тешко убиство у саизвршилаштву при безобзирном насилничком понашању. Стефан је преминуо 30 сати након батина, а обдукцијом је установљено да је "смрт последица разарајућих, насилних повреда можданих центара".

СНИМЦИ

СА надзорних камера дискотеке "Бродолом" скинута су два снимка на којима је забележен догађај. Постоји снимак који је забележила и камера оближње кинеске продавнице. Суд ће у анредном периоду одлучити да ли их уврстити у доказни поступак и приказати на главном претресу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)