REKORDAN BUDŽET TIVTA ZA 2023: Opštinska kasa projektovana na 24 miliona evra

B. DABIĆ

22. 12. 2022. u 22:18

POSLE višesatne rasprave u lokalnom parlamentu odbornici su većinom glasova usvojili Budžet Opštine Tivat za narednu godinu.

РЕКОРДАН БУЏЕТ ТИВТА ЗА 2023: Општинска каса пројектована на  24 милиона евра

Foto: B.D.

Budžet Opštine Tivat je projektovan na rekordnih 24.055.700 evra, od toga više od 10 miliona evra je predviđeno za kapitalne projekte.

Usvojen je i rebalans budžeta za tekuću godinu. Glasovima većine usvojena je Odluka o izmenama i dopunama budžeta za 2022. godinu, kojom je u odnosu na planiranih 18.635.700 eura, budžet uvećan na 20.135.700 evra.

Predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je zadovoljstvo što je Tivat poslije godinu  prinudne uprave, dobio budžet za 2023. godinu kao i revidovani budžet za 2022.

- Budžet opštine za 2023. godinu projektovan je na rekordnih 24 miliona evra i posebno je važno što on ima jaku razvojnu komponentu, s obzirom da je preko 10 miliona predviđeno za kapitalne projekte. Predstoji nam dosta posla na razvoju lokalne infrastrukture - kazao je Komnenović.

U budžetu su predviđena sredstva za opštinske javne ustanove koja će od naredne godine dobiti odvojene žiro račune i sama snositi odgovornost za finansijsko poslovanje.

Značajno je uvećan i budžet za finansiranje nevladinih organizacija kao i programe kulture. Preko 800.000 eura opredijeljeno je tivatskom Centru za kulturu za realizaciju planiranih programa. Iz opštinske kase izdvojiće se više novca za sport.

Komnenović je  izrazio  nadu da su sada svesni i vlast i opozicija da je pred lokalnoj upravi puno obaveza, vredan rad i velika borba da se podigne nivo lokalne infrastrukture u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MISLILA SAM DA SE ŠALI Voditeljki RTS-a muž umro tokom letovanja u Grčkoj: Kad je stigla hitna, shvatila sam da nema spasa