JAKOV JURI SAVETNIKE: Kritike na račun Milatovića što saradnike "skuplja" na "Tviteru"

V.K.

04. 05. 2023. u 07:00

NOVOIZABRANI predsednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je sve zainteresovane građane sa zavidnim akademskim i profesionalnim referencama i moralnim vrednostima da se prijave da budu deo njegovog budućeg savetničkog tima. Oni bi, kako je napisao na "Tviteru", mogli da daju svoj doprinos u društvenom razvoju države. Kandidati su dužni da svoj CV pošlju na predsednikov mejl do 7. maja.

ЈАКОВ ЈУРИ САВЕТНИКЕ: Критике на рачун Милатовића што сараднике скупља на Твитеру

V.K.

Politički savetnik Milatovića tokom kampanje uoči izbora za predsednika Crne Gore bio je Aleksandar Musić, a da li će i dalje ostati na toj funkciji odlučiće sam predsednik.

Nakon ove objave reagovali su iz opozicije, a potpredsednik Socijaldemokrata Bojan Zeković kritikovao je Milatovića, ističući da se politički savetnici šefa države nigde ne sakupljaju preko "Tvitera", niti biraju na oglasu.

ZARADE

PLATE savetnika u kabinetima najviših državnih zvaničnika - predsednika države, šefa parlamenta i premijera, nisu bile na istoj visini. Kretale su se od 930 do 1.876 evra.

- Ovo je kao dolazak taksijem na posao, jeftini marketing - ocenio je Zeković.

Odlazeći predsednik države Milo Đukanović uz šefa kabineta ima i devet savetnika. Savetnica za odnose sa javnošću je dugogodišnja novinartka RTCG Andrijana Marković. U kabinetu je još jedna bivša novinarka iz istog medija i dugogodišnja direktora koja ga savetuje o identitetskim pitanjima, Radojka Rutović. Đukanovićev savetnik za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Amer Halilović, funkcioner Bošnjačke stranke, za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić. Savetnik za ekonomska pitanja je Petar Ivanović, poslanik DPS-a, koji se pominje u istrazi o zloupotrebi novca iz Abu Dabi fonda. Savetnica za spoljnu politiku predsednika države je Tamara Brajović. Bivši direktor UP Veselin Veljović bio je savetnik za odbranu i bezbednost. Savetnica za saradnju sa državnim organima je nekadašnja sekretarka Ministarstva pravde u Vladi Duška Markovića - Nataša Pešić. Savetnik sa ljudska prava i slobode je Srđan Spaić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave