NOVA MEDIJSKA HAJKA NA MARKA KOVAČEVIĆA: Predsednik Opštine Nikšić na udaru zbog - nameštanja kaiša sata (FOTO)

V.K.

04. 07. 2023. u 20:41

JOŠ jedna medijska hajka na predsednika Opštine Nikšić i funkcionera Nove srpske demokratije Marka Kovačevića.

НОВА МЕДИЈСКА ХАЈКА НА МАРКА КОВАЧЕВИЋА: Председник Општине Никшић на удару због - намештања каиша сата (ФОТО)

opština Nikšić

Naime, obeležavanju 13. godišnjice rada Javne Ustanove Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Nikšiću, uz predsednika Crne Gore Jakova Milatovića prisustvovao je i predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. Odmah su se u javnosti pojavili snimci i fotografije sa te svečanosti i objavljeno je da se na njima vidi da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne.

Odmah je reagovala Služba za informisanje predsednika Crne Gore i saopštila je da je sa Jutjub kanala povukla snimak sa svečanosti.

- Posle medijskih navoda da je na snimcima i fotografijama prisutan gest koji bi mogao da ukazuje na nepoštovanje državnih simbola, predmetne fotografije i video snimak su povučeni sa sajta predsednika. Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. A na nadležnim organima je da ispitaju da li u predmetnom gestu ima elemenata krivičnog dela - navodi se u saopštenju kabineta Jakova Milatovića.

U međuvremenu je reagovao Marko Kovačević i naveo da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Služba Predsednika Cg

- S obzirom da se na jedan zlonameran način ponovo kreće hajka na mene po političkoj, nacionalnoj i verskoj osnovi želim da u vezi sinoćnog događaja kažem vrlo jasno i nedvosmisleno da sam prilikom intoniranja himne ustao, da sam tom prilikom nameštao sat i kaiš sata i nikakve skrivene namere u tom položaju nije bilo - izjavio je Kovačević. - Ne mogu da verujem da se ove stvari problematizuju, i da se ozbiljni mediji uopšte bave ovom temom, ali očigledno je da je želja za diskriminacijom neistomišljenika jača od svega ostalog.

Predsednik opštine Nikšić poručio je da je "Znakovito da ova hajka ni zbog čega kreće upravo u vremenu kada kroz prepiske iz Skaj aplikacija saznaje za metode kojima su svoj politički opstanak obezbeđivale elite koje su bile na vlasti do 30. avgusta 2020. godine."

- U svakom slučaju, valjalo bi da se mediji posvete onima koji su svoj položaj ruku upodobljivali plastičnim kesama sa kojima su gušili druge ljude, izvršavali ubistva, pretovarali tovare narkotika i cigareta, jer su sasvim sigurno te ruke i njihov položaj mnogo više štete naneli Crnoj Gori i mnogo su važnija tema za građane nego iskonstruisani događaj od sinoć, da bi se nanela šteta meni i ljudima koji su bili oko mene - zaključio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)