MARKU KOVAČEVIĆU PRETI KRIVIČNA: Ekspresno reagovanje tužilaštva povodom snimka

V.K.

05. 07. 2023. u 11:04

Iz Uprave policije saopšteno da se u radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično delo.

МАРКУ КОВАЧЕВИЋУ ПРЕТИ КРИВИЧНА: Експресно реаговање тужилаштва поводом снимка

Foto: V. K.

U saopštenju se navodi da je nikšićka policija, u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka Kovačevića na svečanosti obeležavanja 13 godina rada JU "Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić" prilikom intoniranja državne himne, upoznali nadležnog tužioca i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.
 
"Nakon ocene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično delo", zaključuje se u saopštenju.
 
Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ocenio je da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.
 
-Tužilaštvo promptno reaguje kada se nekome ne sviđa na koji je način neko ustao i u kom položaju, ali ne i kada su u pitanju navodi iz Skaj prepiske o bivšem predsedniku, rekao je Kovačević.
 
Podgoričke "Vijesti" su objavile da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne, što je on negirao navodeći da je "nameštao sat i kaiš sata i nikakve druge namere u tom položaju nije bilo".
 
Za problem koji je istaknut Kovačević je kazao da je bespredmetan, te da ga ne želi komentarisati.
 
-Neophodno je da se počnemo obračunavati sa mafijom, jer se ovim pokazuje da se običan narod maltretira zbog nekih nebitnih stvari, a da mafija može da radi što hoće i da suši ljudsko meso na Njegušima, da prima 300 000 eura mesečno, naveo je Kovačević u svom obraćanju.
 
Istakao je da su poznati njegovi stavovi o delu teksta crnogorske himne za koju kaže da je napisao "presuđeni ratni zloćinac i deklarisani fašista i podržavalac Nezavisne države Hrvatske Sekula Drljević", dodajući da je to povod za optužbe na račun njegovog položaja tokom intoniranja himne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)