VERNI NAROD GRADI DOM ''MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA'' U Bijelom Polju počela manifestacija Petrovdanski dani

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 07. 2023. u 08:29

SA blagoslovom Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u Bijelom Polju je počela manifestacija Petrovdanski dani. U navečerje Petrovdana u utorak veče, nakon praznične akademije u Centru za kulturu u Bijelom Polju otvorena je prodajna izložba slika i promocija knjige ''Nebeska dvorišta'' vladike diseldorfskog i nemačkog Grigorija. Prodajna izložba slika bjelopoljskih slikara biće otvorena do 15. jula, a sredstva će biti opredeljena za izgradnju Kuće Miroslavljevog jevanđelja.

ВЕРНИ НАРОД ГРАДИ ДОМ МИРОСЛАВЉЕВОГ ЈЕВАНЂЕЉА У Бијелом Пољу почела манифестација Петровдански дани

milutin sekulović

Svetu arhijerejsku liturgiju u Petrovoj crkvi u Bijelom Polju  služili su episkopi diseldorfski i nemački Grigorije, budimljansko-nikšićki Metodije i buenosairesko-južnocentralnoamerički Kirilo administrator Mitropolije Zagrebačko-ljubljanske.

Račun


SVI ljudi dobre volje mogu pomoći gradnju Doma Miroslavljevog jevanđelja na žiro račun-SPC Opština B.Polje-projekti 520-15303-47. Devizni račun- IBAN: ME25520042000001697318,  :  HBBAMEPGHHH, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Bijelo Polje.

- Izložba se organizuje sa ciljem izgradnje Kuće Miroslavljevog jevanđelja, i nastala je kao rezultat dobre i humane volje umetnika, koji čine sve da svet učine lepšim i boljim mestom za život. Ovo je prilika za sve nas, koja nam omogućava da podržimo umetnost i kulturu ali i da se angažujemo u očuvanju našeg kulturnog nasleđa. Miroslavljevo jevanđelje je  jedno od najdragocjenijih pisanih spomenika kulture. Njegova istorijska i umetnička vrednost je izuzetna, što nas obavezuje da ga čuvamo, sačuvamo i prenosimo budućim generacijama, te verujem da će Dom Miroslavljevog jevanđelja postati mesto duhovnog i kulturnog uzdignuća svih nas - kazala je otvarajući izložbu akademska slikarka Vesna Iličković Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)