DELE "KOLAČ" BEZ SRBA? Lider PES vodio neformalne razgovore sa predstavnicima Demokrata i manjina

V. KADIĆ

19. 07. 2023. u 10:54

PRE dve noći kasno nastavljeni su neformalni pregovori Pokreta "Evropa sad", Demokratske Crne Gore i manjinskih partija u vezi sa strukturom i sastavom buduće vlade Crne Gore, a koji su prema, saznanjima "Novosti", blizu dogovora koji bi trebalo da bude formalizovan u danima koji dolaze. Budući kabinet brojaće 22 ministarstva i četiri potpredsednička mesta, od kojih bi dva pokrivali pripadnici manjinskih partija iz redova Bošnjaka, Albanaca i Hrvata. Mesto premijera će pripasti PES, šefa parlamenta Demokratama, a Ministarstvo spoljnih poslova navodno Bošnjačkoj stranci.

ДЕЛЕ КОЛАЧ БЕЗ СРБА? Лидер ПЕС водио неформалне разговоре са представницима Демократа и мањина

V.K.

Koaliciji "Za budućnost Crne Gore" koja je osvojila 13 poslaničkih mandata nije stigao poziv za učešće u pregovorima koji su počeli u prostorijama PES u Podgorici oko 21.30 i trajali do duboko u noć.

Uslov Albanaca - zatvaranje kazina

PREDSEDNIK Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj u pregovorima za formiranje nove Vlade, za Albanski forum i njega lično, posebna i veoma važna tema razgovora će biti potpuno zatvaranje kladionica i kazina u Crnoj Gori!

- Tek nakon toga možemo razgovarati sa koje pozicije odgovornosti u Vladi se može dati doprinos. Neću trčati za bilo kojom funkcijom, u svakom smislu i pogledu sam ispunjen, a moja misija u politici je razvoj i realizacija programa - poručio je Đeljošaj.

Iz ove liste, koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija, potvrdili su "Novostima" da nisu dobili poziv PES za početak pregovora, ali ne isključuju mogućnost da se to ipak desi vrlo brzo.

- Mi smo za poštene razgovore i nećemo se baviti ucenama, već tražiti samo ono što nam pripada u skladu sa osvojenim brojem glasova na izborima 11. juna - potvrđeno je u ovoj koaliciji.

Odlazeća američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke potvrdila je stav zvaničnog Vašingtona da koalicija "Za budućnost Crne Gore" ne deli evropske vrednosti i jasno zacrtane ciljeve Zapada, zbog čega ih SAD ne doživljavaju kao partnere.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović nedavno je saopštio da će, čim bude konstituisan državni parlament, početi sa formalnim konsultacijama sa svim politikim akterima u cilju davanja mandata za formiranje nove vlade Crne Gore. Moguće je da konstitutivna sednica Skupštine bude održana već narednog ponedeljka, 24. jula.

- Očekujem dobar, konstruktivan razgovor sa svim političkim subjektima. Razgovori se vode sa ciljem da se ja uverim kome bi trebalo da dam mandat za sastavljanje vlade, poručio je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024