KOVAČEVIĆ OSTAJE PREDSEDNIK: Održana vanredna sednica u Nikšiću

V.K.

05. 08. 2023. u 12:56

NA vanrednoj sednici Skupštine opštine Nikšić glasovima odbornika vladajuće koalicije, sa dnevnog reda skinut je predlog o razrešenju predsednika Opštine Marka Kovačevića.

КОВАЧЕВИЋ ОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК: Одржана ванредна седница у Никшићу

opština Nikšić

Predlog za razrešenje Kovačevića podneo je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata kao i nezavisni odbornik. U obrazloženju su naveli da Kovačevićevu smenu traže zbog “nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola“ i "položaja njegovogsrednjeg prsta"

Na inicijativu Ivana Zečevića odbornika koalicije „Za budućnost Nikšića“ predlog o razrešenju Kovačevića skinut je sa dnevnog reda sednice.

- U Crnoj Gori ima mnogo prečih stvari o kojima trebati brinuti, a ne o položaju nečijih ruku. Inicijativa ima za cilj stvaranje tenzija u Nikšiću, produbljivanje podela - rekao je Zečević.

Zbog, kako su kazali, konstantnog nepoštovanja, odbornici Kluba „Evropski tim za Nikšić“ napustili su sednicu lokalnog parlamenta.

Predsednik Opštine Nikšić poručio je da je dobro što je opozicija napustila sednicu, ističući da se videlo šta su „njihovi ciljevi, njihove teme“.

- Oni su svoje ruke dobro zavlacili u džepove naših građana kada je Z, a svi znamo ko je Z (Zoran Lazović sa Sjaj aplikacije), nije to znak ruske vojske, to je izvesni gospodin koji je radio u policiji, a koji je obezbeđivanja 300.000 evra mesečno na ruke Milu Đukanoviću. I.onda je logično da takva jedna struktura daje upravo ovakve savete . Oni skreću temu sa našega grada, sa dobrih stvari koje smo uradili za ovaj grad i pravo da vam kažem i neka su otišli, ne zaslužuju ovde ni da budu formalno ni na bilo koji drugi način. I ovo je dobra znak za Nikšić, a na narednim izborima ja verujem da ih neće dvoje-troje ostati u ovim klupama - poručio je Kovačević.-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)