ANALITIČAR PREDRAG RAJIĆ: O postizbornim prilikama u Crnoj Gori (VIDEO)

J. S.

17. 08. 2023. u 10:48

ANALIZIRAJUĆI snagu partija u Crnoj Gori i započete pregovore o sastavu buduće vlade, analitičar Predrag Rajić podsetio je da je predsednik Jakov Milatović mandat za sastavljanje nove vlade poverio Milojku Spajiću. Crnogorski parlament broji 81 poslanika a da bi Spajićeva vlada bila izglasana, biće joj potrebna podrška barem 41 poslanika.

АНАЛИТИЧАР ПРЕДРАГ РАЈИЋ: O постизборним приликама у Црној Гори (ВИДЕО)

KCNS

Rajić prognozira da bi pregovori o novoj vladi mogli da potraju jer je Spajićev cilj da njegov budući kabinet  dobije što širu podršku kao i da ta vlada potraje pune četiri  godine.

Pritom,Spajić ističe da je opšti cilj svih snaga u Crnoj Gori oko kojeg  postoji konsenzus prihvatljiv i opoziciji, da naredne četiri godine moraju biti posvećene reformama unutar zemlje kako bi ona postala sledeća punopravna članica EU.

Naposletku, Rajić naglašava da se nada da će nova vlada Crne Gore u budućnosti graditi bolje odnose sa Srbijom.Najbolji uvod za to bilo je potpisivanje Temeljnog ugovora SPC između patrijarha Porfirija i bivšeg crnogorskog premijera Dritana Abazovića.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića “Postizborna Crna Gora“ može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024