UHAPŠEN ZBOG IZAZIVANJA NACIONALNE MRŽNJE: V.M.(63) po turističkom voziću ispisao preteće poruke

V.V.

02. 09. 2023. u 22:20

SLUŽBENICI hercegnovskog odeljenja bezbednosti uhapsili su V.M. (63) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopšteno je iz Uprave policije.

УХАПШЕН ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА НАЦИОНАЛНЕ МРЖЊЕ: В.М.(63) по туристичком возићу исписао претеће поруке

Foto: V.V.

Policija je, kako je saopšteno, postupila po prijavi koju je 30. avgusta podneo vlasnik turističkog vozića i naveo da je u vremenskom periodu između 27. i 30. avgusta na njegovom voziću, koji je bio parkiran na javnoj površini u  Kumboru, ispisan grafit preteće sadržine upućen na nacionalnoj osnovi.

Pripadnici hercegnovske policije su u saradnji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti, te u veoma kratkom roku identifikovali i locirali izvršioca ovog dela. V.M. je lišen slobode  i uz krivičnu prijavu spoveden postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija vozića na kome su ispisane poruke  „UČK“ i „Srbe na vrbe“. Novljani koji komentarišu fotografiju i tekstove na portalima traže da bude objavljeno puno ime i prezime počinioca a ne samo inicijali i tvrde da on možda ima prebivalište u Herceg Novom ali da sigurno nije Novljanin jer se u ovom mirnom gradu nacionalne i verske tolerancije takve stvari nisu dešavale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)