RADOVI PROBILI ROK "Štrabag" sa obnovom 20 kilometara magistrale, od Rožaja do Špiljana, kasni 14 meseci

M. SEKULOVIĆ

04. 09. 2023. u 11:16

ZBOG probijanja roka za završetak rekonstrukcije 20 kilometara puta Rožaje-Špiljani, građani Rožaja i brojnih sela će nakon što su u subotu zaustavili saobraćaj na dva sata, i danas ponovo blokirati ovu važnu saobraćajnicu prema zapadnoj Srbiji, Kosmetu i Makedoniji. Krivca za kašnjenje radova čak 14 meseci vide u firmi "Štrabag", kojoj je posao poveren, ali ništa manju odgovornost, smatraju, nema ni Ministarstvo kapitalnih investicija, koje žmuri na ovakvo ponašanje izvođača radova.

РАДОВИ ПРОБИЛИ РОК Штрабаг са обновом 20 километара магистрале, од Рожаја до Шпиљана, касни 14 месеци

Foto: Printskrin/RTCG

- Niko ne shvata kroz šta prolazimo. Kako shvatiti da Hitna pomoć gotovo da ne može da se probije do sela Bać, Besnik, Malindubrava, Jablanica, Pripeč. Desetinama kilometara moramo naokolo do lekara - kažu Rožajci. - Da ne pričamo o tome da je zamrla privredna aktivnost oko magistrale.

I u komšiluku nezadovoljni

- NE postoji opravdanje za odlaganje radova. Izvođač bi morao da snosi posledice i nimalo ne ohrabruju predviđanja da se radovi neće završiti ni u novembru, kada je poslednji rok za završetak. Mi smo generalno zadovoljni letnjom turističkom sezonom, ali bila bi još bolja da turisti ne izbegavaju Ibarsku magistralu zbog radova - smatra predsednik TO Berane Ivan Radević.

Gnevni meštani na barikadi pozvali su premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da sa drugim predstavnicima vlasti obiđe deonicu koja se rekonstruiše i da zajedno sa nadležnima pozove na odgovornost izvođača radova.

- Ima još odgovornih za ovu bruku. Rekonstrukcija puta je ugovorena za oko 20 miliona evra. Kašnjenje je gotovo 14 meseci i koštaće ko zna koliko još - gnevni su Rožajci.

I predsednik opštine Rožaje Raman Husović apelovao je da se ubrzaju radovi na magistralnom putu od tog grada do graničnog prelaza Dračenovac, koji već duže vreme otežavaju saobraćaj i zbog čega trpe i turistička privreda Rožaja i obični građani.

- Imao sam više razgovora sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, više sastanaka sa izvođačima. Intenzivirali su radove, ali sumnjam da mogu završiti do kraja godine kako je obećano - smatra Husović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)