ABAZOVIĆ POVODOM MISTERIOZNOG TUNELA U PODGORICI: "Ovo nije moglo da se obavi bez pomagača unutar Višeg suda, tražiću odgovornost"

Novosti online

13. 09. 2023. u 12:40

PREMIJER Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović oglasio se povodom tunela koji je pronađen juče u Višem sudu u Podgorici, te rekao da on nije mogao da bude prokopan bez pomoći nekog iz te institucije.

АБАЗОВИЋ ПОВОДОМ МИСТЕРИОЗНОГ ТУНЕЛА У ПОДГОРИЦИ: Ово није могло да се обави без помагача унутар Вишег суда, тражићу одговорност

gov.me

Dritan Abazović je danas zajedno sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Markom Kovačem i Filipom Adžićem, kao i čelnicima policije, posetio stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda.

- Ovo je podrivanje temelja države i u suštinskom i formalnom smislu. Na dobrom smo tragu da istraga pokaže svoj uspeh - kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

On je rekao da ne može ni da zamisli koliko je narko-kartel u Crnoj Gori involviran u sistem.

- Mislim da je ova namera oko obijanja depoa osujećena - rekao je on.

Na pitanje novinara da li će tražiti odgovornost, rekao je "naravno".

- Ja mislim da ovo nije moglo da se obavi bez pomagača unutar Višeg suda - naveo je Abazović.

Podsetimo, predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić rekao je juče na konferenciji za medije povodom obijanja depoa suda da je popisom konstatovano da gotovo ništa ne nedostaje.

- Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao da bude pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost - istakao je Savić.

Predsednik Višeg suda sumnja da osoba koja je kopala tunel nije želela da ukrade dokaz koji je već bio predmet veštačenja, već da se pokušavalo doći u blizinu sobe za zadržavanje i da je možda pokušano bekstvo.

(Blic)

BONUS VIDEO:

"Novosti" u Hajdukovu kod Subotice posle okršaja migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)