KRIVIČNA ZA UTAJU POREZA U PODGORICI: Oštetili državni budžet za 376.000 evra!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 09. 2023. u 17:06

SLUŽBENDžiCI Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, podneli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv privrednog društva d.o.o “MNE Imeprial”, sa sedištem u Podgorici i odgovornog lica privrednog društva B.C. (42) sa Kosmeta.

КРИВИЧНА ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА У ПОДГОРИЦИ: Оштетили државни буџет за 376.000 евра!

Foto: Uprava policije

-Sumnja se da su B.C. i pomenuto pravno lice izvršili krivično delo utaja poreza i doprinosa na način što su u periodu poslovne 2020. - 2021. godine vršili podizanje novčanih sredstava sa poslovnog računa po osnovu materijalnih troškova, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom u ukupnom iznosu od 376.445 evra, a sve u nameri da potpuno ili delimično izbegnu plaćanje poreza i doprinosa i drugih dažbina nadležnom državnom organu, pribavljajući na taj način za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263.511,5 eura, a na štetu budžeta Crne Gore - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se tvrdi, policijski službenici došli su do sumnje da su privredno društvo d.o.o “MNE Imperial” Podgorica i  B.C., angažovanjem građevinskih radnika iz Turske, a za potrebe investitora iz Crne Gore, izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Počinili su ih tako što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izveštaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak, što je bila njihova zakonska obaveza, tvrde iz policije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)