PRED TUŽIOCEM ZBOG POLOŽAJA PRSTA: Marko Kovačević - Nisam povredio ugled Crne Gore (FOTO/VIDEO)

V.K.

28. 09. 2023. u 16:36

PREDSEDNIK Opštine Nikšić Marko Kovačević negirao je danas pred tužiocem da je počinio krivično delo „povreda ugleda Crne Gore“.

ПРЕД ТУЖИОЦЕМ ЗБОГ ПОЛОЖАЈА ПРСТА: Марко Ковачевић - Нисам повредио углед Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V.K.

Osnovno državno tužilaštvo Kovačevića tereti da je počinio krivično delo „povreda ugleda Crne Gore“. Kovačević je početkom jula ove godine prisustvovao proslavi 13 godina rada Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, gde je tokom intoniranja himne Crne Gore, po oceni dela javnosti, a potom i tužilaštva, imao sporan položaj prsta desne ruke.

Kovačević je u više navrata demantovao da je imao bilo kakve skrivene namere. Nakon što je saslušan u policiji, ODT je pregledom spisa predmeta i video snimka sa proslave ocenilo da se u Kovačevićevim radnjama „stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore“. Nakon saslušanja Kovačević je kazao da očekuje da će tužilaštvo postupiti nepristrasno i po zakonu.

-To znači da proglasi da dela uopšte nema, kao što i nema. Dakle, da se prekine jednostavno ta vrsta političkih i medijskih uticaja na institucije u kojima se neke nebitne stvari na ovakav način plasiraju i opterećuju njima javnost. Nadam se da će se ovim saslušanjem i mojom izjavom priča oko ovog slučaja završiti, a to je tako po zakonu i pravdi i tako bi trebalo. I nadam se da neki spoljni, bočni uticaji politički i svaki drugi neće uticati na to da to bude drugačije i protivzakonito - rekao je Kovačević.

Kao predsednik Opštine, istakao je, ima važnijih obaveza.

Foto: Printscreen

- Pošto je bio u pitanju događaj koji se ticao Dnevnog centra za decu ometenu u razvoju, koji je u vlasništvu Opštine Nikšić, izdavač „Štampar Makarije“ iz Beograda izdao je zbirku tekstova o ovom slučaju u moju odbranu koju su napisali grupa autora, među kojima su i Blagoje Baković i Matija Bećković, Emir Kusturica, i čitav tiraž od prodaje te knjige biće ustuljen Dnevnom centru i da na taj način zatvorimo ovaj krug i ovu priču koja je bila za sve nas vrlo neprijatna, tako što ćemo u krajnjem pomoći onome kome treba pomoći - istakao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)