HERCEG NOVI SLAVI I NAGRAĐUJE: Novak Đoković, počasni građanin, Oktobarske nagrade Vukašinu Mihajloviću i Bosiljki Pušić

V.V.

28. 10. 2023. u 17:31

Najveće priznanje grada povodom Dana Herceg Novog, 28. oktobra uručena su na svečanoj sednici Skupštine opštine koja je održana u Dvorani Park. Oktobarska nagrada uručena je prof. dr u penziji Vukašinu Mihajloviću,u ime nedavno preminule književnice Bosiljke Pušić nagradu je primio njen sin Toni – Rambo Amadeus. Povelja počasnog građanina pripala je Novaku Đokoviću.

ХЕРЦЕГ НОВИ СЛАВИ И НАГРАЂУЈЕ: Новак Ђоковић, почасни грађанин, Октобарске награде Вукашину Михајловићу и Босиљки Пушић

Foto: V.V.

Vukašin Mihajlović kazao je da je velika čast dobiti nagradu Herceg Novog, kosmopolitskog grada.

- Svako ko dođe u Herceg Novi  i ostane da ovde  živi smatra se sugrađaninom, kazao je Mihajlović.

Toni Pušić rekao da je ovaj trenutak za porodicu  tužan jer je njegova majka nedavno preminula ali zbog priznanja grada i radostan, a onda je i zahvalio što je na takav način upriličena dodela.

Povelja grada – titula počasnog građanina Herceg Novog pripala je Novaku Đokoviću. Najbolji teniser sveta putem video poruke se zahvalio na priznanju ističući da se Herceg Novom uvek rado vraća i privatno i poslovno. Plaketu su preuzeli Novakovi roditelji, a Srđan Đoković je rekao da su im predsednik Opštine i grad učinili veliku čast ovom nagradom.

- Novak je u Crnoj Gori i Herceg Novom uvek kada ima slobodne dane,  pokazao je svima da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. U najgorem dobu, dobu ratnih dešavanja on je, uz porodicu, uspeo da bude najbolji sportista planete. Njegovu borbu mogu da uporedim sa istorijom ovog grada, koji je poslednih 30 godina skrajnut, ali se držao svojih uverenja, nije poklekao. Tako i Novak, ništa nije moglo da ga sputa u njegovom putu, ni titule, ni novac, istakao je Srđan Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)