POHVALA OPŠTINI HERCEG NOVI: Jedina u Crnoj Gori zanatstvo uključuje u privrednu strategiju

V.V.

31. 10. 2023. u 10:30

Prvi okrugli sto povodom početka izrade Plana podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu organizovan je u Herceg Novom, a pohvala je stigla jer jedino je u ovom gradu zanatstvo deo lokalne privredne strategije.

ПОХВАЛА ОПШТИНИ ХЕРЦЕГ НОВИ: Једина у Црној Гори занатство укључује у привредну стратегију

Foto: RTHN

Okrugli sto organizovao je opštinski Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije, a  direktor Zanatske komore i član za izradu plana podrške MMS- a Boris Marđonović, osim pohvale zbog uključivanja zanatstva u privrednu strategiju istakao je i da Herceg Novi uključuje u taj program i inovativne tehnologije.

- Dogovorili smo zbog toga da napravimo jednu statističku analizu potencijala Herceg Novog a siguran sam da će to biti kvalitetna strategija - ocenio je Marđonović.

Prema njegovim rečima nije previše novca  opredeljeno za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima,ali postoji više načina da im se pruži pomoć.

- Programima pametne specijalizacije, različitim sinergijama, projektima to može da se poveže, i da se napravi poluga za razvoj - kazao je Marđonović.

Dodao je i da Herceg Novi ima istaknutu članicu Zanatske komore, predsednicu Udruženja krojačica više mode koja je prošla sve programe obuke za majstorski ispit, gospođu Radu Vujičić.

- Ona je važna karika da se lokalno zanatstvo predstavi na pravi način, sa turizmom i svim granama koje povlači, da se napravi  dobra platforma za lokalnu privredu pa i cijelu Crnu Goru - zaključio je Marđonović.

Okruglom stolu prisustvovali su i prof. dr Anđelko Lojpur, prof. dr Nikša Grgurević, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović, savetnica za preduzetništvo Darija Banićević, programska menadžerka unije mladih preduzetnka Jelena Fuštić, konsultant za oblast kreativnih industrija, Ina Plamenac, krojačica visoke mode, Rada Vujičić, u ime NVO Centar za podršku Branka Mračević, kompanije 4Future, Filip Šoć i Mia Ćalasan, kao i predstavnik Privredne komore Veselin Dragićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)